Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
МДБ коефициенти
Преглед на МДБ коефициенти за 2021 година
Месец Процент на пораст на цените на мало Објава на податоците Датум на објава
1 0.50 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 39/2021 16.02.2021 
2 1.10 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 56/2021 11.03.2021 
3 1.30 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 80/2021 09.04.2021 
4 1.60 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 39/2021 11.05.2021 
5 1.90 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 126/2021 09.06.2021 
6 2.20 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 158/2021 12.07.2021 
7 2.80 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 189/2021 10.08.2021 
8 3.20 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 212/2021 10.09.2021 
9 3.60 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 230/2021 12.10.2021 
10 3.80 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 253/2021 11.11.2021 
11 4.00 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 276/2021 13.12.2021 
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија