Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Преглед на образец
Пријава за регистрација на обврзниците кои остваруваат приходи од земјоделска дејност
Кратко име: УЈП-РДО/З
Тип на данок: Регистрација

Oбврзникот кој остварува приходи од земјоделска дејност должен е да се регистрира во Управата за јавни приходи.

Обвзниците кои остваруваат приходи од земјоделска дејност според паушално утврден приход, задолжително ги пријавуваат и податоците за членовите на семејното земјоделско стопанство и за заедничкиот земјоделски имот.

При прва регистрација, промена на податоци или дерегистрација на даночниот обврзник, во прилог на овој образец се поднесува и Барањето за паушално оданочување на обврзници кои остваруваат приходи од земјоделска дејност (образец “ПДД-ПЗ“).

Pdf_16   Превземи го документот  (1 MB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија