Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Преглед на образец
Барање за потврда за дадена донација / спонзорство
Кратко име: УЈП-УН-З.2-42/1
Тип на данок: Донации и спонзорства

На барање УЈП-УН-З.2-42 од страна на странско правно или физичко лице, Управата за јавни приходи издава Потврда со која потврдува дека даночниот обврзник има дадено донација / спонзорство.

Барањето може да се поднесе до даночните канцеларии на УЈП или по електронски пат преку https://etax-fl.ujp.gov.mk/

Обврзникот е должен да уплати административни такси во износ од 50,00 денари за барањето.

Pdf_16   Превземи го документот  (209 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија