Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Recnik
Преглед на образец
Барање за ослободување од данок на доход
Кратко име: Б-ОДД
Тип на данок: Персонален данок на доход

Доколку физичкото лице (примател на приходот) е даночен резидент на странска држава, а остварува приходи во Р.Македонија на кои се задржува данок, а заради остварување на правото на даночно ослободување од договорот за одбегнување на двојно оданочување кој РМ го има потпишано со странската држава, се обраќа до УЈП со Барање (образец "Б-ОДД") заедно Потврдата за даночен резидент од надлежен даночен орган од странство.

Pdf_16   Превземи го документот  (759 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија