Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Recnik
Преглед на образец
Барање за олеснување односно ослободување од данок на доход по видови на приход
Кратко име: Б-ОДД/ВП
Тип на данок: Персонален данок на доход

Доколку физичкото лице - примател на приходот е даночен резидент на странска држава, а остварува приходи во Р.Македонија на кои се задржува данок, а заради остварување на правото на даночно ослободување или пониска стапка од договорот за одбегнување на двојно оданочување кој РМ го има потпишано со странската држава, се обраќа до УЈП со Барање (образец "Б-ОДД/ВП").

Pdf_16   Превземи го документот  (745 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија