Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Преглед на образец
Бaрање за финансиска поддршка за исплата на финансиски средства на физички лица кои вршат самостојна дејност
Кратко име: БФС-СВД
Тип на данок: Данок на личен доход

Врз основа на Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на физички лица кои вршат самостојна дејност погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот COVID-19, заради исплата на финансиски средства за месеците април и мај2020 година, за остварување на правото физичкото лице кое врши самостојна дејност поднесува Барање за финансиска поддршка за исплата на финансиски средства до Управата за јавни приходи. Поднесувањето на барањето се врши преку системот е-Персонален данок http://е-pdd.ujp.gov.mk, а комплетноста на Барањето го потврдува Управата за јавни приходи, во рок од 3 дена од денот на доставувањето на барањето.

Pdf_16   Бaрање за финансиска поддршка за исплата на финансиски средства на физички лица кои вршат самостојна дејност  (86 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија