Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Recnik
Преглед на образец
Барање за субвенционирање на износ за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување за вработени во медиумите
Кратко име: БС-ПЗСОМ
Тип на данок: Придонеси

Врз основа на Уредбата со законска сила за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување за вработени во медиумите, за остварување на правото работодавачот - медиумот поднесува Барање за субвенционирање на износ за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување до Управата за јавни приходи. Поднесувањето на барањето се врши преку системот е-Даноци http://etax.ujp.gov.mk, а комплетноста на Барањето го потврдува Управата за јавни приходи, во рок од 5 дена од денот на доставувањето на барањето.

Pdf_16   Барање за субвенционирање на износ за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување за вработени во медиумите  (88 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија