Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Преглед на образец
Барање за претворање на финансиска поддршка за исплата на плати во грант
Кратко име: Б-ПФПГ
Тип на данок: Придонеси

Врз основа на член 9 став (4) од Законот за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено-економската кризапредизвикана од вирусот COVID -19, заради исплата на платите за месеците февруари и март 2021 година („Службен весник на Република Северна Македонија“, бр.85/21), работодавачот - корисник на финансиска поддршка кој ги исполнил условите, до Управата за јавни приходи доставува Барање за претворање на финансиската поддршка за исплата на плати во грант најдоцна до 15 јануари 2022 година.
Поднесувањето на барањето се врши преку системот е-Даноци

Pdf_16   Барање за претворање на финансиска поддршка за исплата на плати во грант  (88 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија