Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Преглед на образец
Барање за издавање на уверение за платени даноци и придонеси од домашно / странско правно лице или самостоен вршител на дејност
Кратко име: УЈП-УН-З.2-23/1
Тип на данок: Сите јавни давачки

За потребите на домашно / странско правно лице или самостоен вршител на дејност, Управата за јавни приходи издава Уверение за платени даноци и придонеси по претходно поднесено Барање (образец “УЈП-УН-З.2-23“).

Пополнетото барање се поднесува во писмена форма до надлежната даночна канцеларија на УЈП (според местото на седиште на правното лице/самостојниот вршител на дејност) или по електронски пат преку https://etax-fl.ujp.gov.mk

По извршениот увид и исполнување на условите, односно обврзникот да нема неподмирени даночни обврски, придонеси и други давачки по сите основи, УЈП го издава бараното Уверение за платени даноци и придонеси.

Рокот за издавање на Уверението е веднаш или во рок од 15 дена од денот на поднесување на Барањето.

За повеќе информации во врска со постапката за издавање на уверенија за правни лица, кликни тука.

Pdf_16   Превземи го документот  (307 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија