Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Преглед на образец
Барање за издавање на уверение за регистрација на даночен обврзник за цели на данокот на додадена вредност
Кратко име: ДДВ-Б21
Тип на данок: Данок на додадена вредност

Даночните обврзници кои се резиденти во Република Македонија и на кои им е потребен писмен доказ дека се регистрирани како ДДВ обврзници, за цели на поднесување на барање за враќање на ДДВ во друга држава, може да поднесат образец “ДДВ-Б21“.

Pdf_16   Превземи го документот  (442 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија