Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Recnik
Преглед на образец
Барање за издавање на потврда за даночен резидент
Кратко име: Б-ПДР
Тип на данок: Данок на личен доход

Заради примена на даночно изземање или намалување кое произлегува од меѓународен договор за одбегнување на двојното оданочување, Управата за јавни приходи по барање на даночниот обврзник - резидент издава потврда за даночен резидент на Република Македонија / Република Северна Македонија.
Барањето се поднесува до Управата за јавни приходи, според местото на живеалиште односно престојувалише на резидентот.

Pdf_16   Барање за издавање на потврда за даночен резидент  (290 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија