Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на образец
Извештај за примена донација/спонзорство
Кратко име: УЈП-ИДС/ПР
Тип на данок: Донации и спонзорства

Согласно член 19 од Законот за донации и спонзорства во јавните дејности и давателот и примателот на донацијата и спонзорството се должни до Управата за јавни приходи да достават Извештај за дадената и за примената донација и спонзорство (образец “УЈП-ИДС/ПР“), најдоцна во рок од 30 дена од денот на исполнувањето на договорот за донации или спонзортво. 

Примателот на донацијата и спозорство во прилог кон Извештајот задолжително треба да ги достави Договорот за донацијата, Решението на Министерството за правда со кое се потврдува јавниот интерес за предвидената донација или спонзорство, Потврда за донација со која го потврдува добивањето на донацијата, како и доказ за наменско користење на добиените средства.

Pdf_16   Извештај за примена донација/спонзорство  (200 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија