Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Преглед на образец
Известување за извршена донација во спортот
Кратко име: ИДО-ДС
Тип на данок: Данок на добивка

Известувањето за извршена донација во спорт се поднесува согласно член 30-а од Законот за данок на добивка и член 5 од Правилникот за начинот на спроведување на даночното ослободување на обврзникот кој донирал финансиски средства на спортски субјекти во рок од 15 дена по потврденото барање за даночно ослободување за донирање финансиски средства на спортски субјекти.

Pdf_16   Известување за извршена донација во спорт  (88 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија