Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Преглед на образец
Итна сметководствена книга
Кратко име: ИСК-03
Тип на данок: Фискализација

Во случај на престанок на електричната енергија или кога апаратот ќе се оштети, прометот се евидентира со издавање на Парагон блокови и со водење на Итна сметководствена книга (ИСК-03).

Парагон блоковите и Итната сметководствена книга (ИСК) задолжително се заверуваат во Управата за јавни приходи.

Pdf_16   Итна сметководствена книга  (201 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија