Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на образец
Пријава за промена на фискален систем на опрема
Кратко име: ФА-02
Тип на данок: Фискализација

Сите даночни обврзници кои поседуваат фискален систем на опрема, од било каква причина за промена на фискалниот систем на опрема (пополнување на капацитетот или оштетување на фискалната меморија, оштетување на електронскиот систем, промена на адреса на деловниот објект), должни се причината да ја пријават во овластениот сервисен центар кој има склучено договор со Управата за јавни приходи за техничко одржување и сервисирање на фискална опрема.

Pdf_16   Пријава за промена на фискален систем на опрема (адреса, електронски систем и фискална меморија)  (1 MB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија