Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Recnik
Преглед на образец
Годишниот извештај за стекнување и продажба на хартии од вредност од страна на физички лица
Кратко име: ДЛД-ГИ/ЦД
Тип на данок: Данок на личен доход

Централниот депозитар за хартии од вредност е должен до Управата за јавни приходи да достави Годишен извештај за стекнување и продажба на хартии од вредност (образец ДЛД-ГИ/ЦД), согласно член 85-а од Законот за данокот на личен доход. Годишниот извештај се поднесува најдоцна до 15 јануари во тековнта година за претходната година во електронска форма преку системот "е-персонален данок".

Pdf_16   Годишниот извештај за стекнување и продажба на хартии од вредност од страна на физички лица   (64 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија