Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на образец
Книга за дневни финансиски извештаи
Кратко име: КДФИ-01
Тип на данок: Фискализација

Покрај меморирањето на прометот во фискалната меморија, во случај на губење на другите евиденции, даночниот обврзник има обврска да води и Книга за дневни финансиски извештаи.
Книгата се води за секој деловен објект во кој се користат фискални апарати.
Во објект во кој се користат повеќе фискални апарати, дневните финансиски извештаи се евидентираат збирно.

Pdf_16   Книга за дневни финансиски извештаи  (182 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија