Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Recnik
Преглед на отворен повик

Објава за ангажирање на кадри од областа информатичка и комуникациона технологија
Тип на отворен повик: Вработување Датум на објава: 17.11.2008 

Управата за јавни приходи во насока на реализација на процесот на модернизација, унапредување на квалитетот на работењето и изградба на дисциплиниран и модерно организиран даночен орган се стреми да привлече висококвалитетни и нови кадри во областа на информатичка и комуникациона технологија.
За остварување на таа цел, Управата за јавни приходи има потреба од кандидати кои ги исполнуваат следните услови:

 • Завршено високо образование или апсолвенти на факултети од областа на ИКТ
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Познавања на некои од следните области:

  - програмирање (JAVA, Delphi, Oracle развојни продукти, Microsoft.NET, C++, C#, XML, релациони бази, графички дизајн и WEB дизајн),
  - систем администрација (Linux/Unix, Security, LAN/WAN комуникации, MS Windows сервер 2000, 2003)
  - администрација на база на податоци (Informix, ORACLE)

Заинтересираните кандидати потребно е да испратат:

 • Писмо за мотивација
 • Кратка биографија (CV)
 • Копија од Уверение за завршено високо образование (VII 1 степен) или копија од Индекс од факултет од областа на ИКТ и
 • Копии од сертификати или уверенија за дополнителни обуки и квалификации кои ги поседувате

Бараните документи се доставуваат заклучно до 24.11.2008 година, на:

 е-маил:  vrabotuvanje@ujp.gov.mk или
  адреса: Управа за јавни приходи – Генерална Дирекција
Сектор за управување со човечки ресурси и едукација
“Кузман Јосифовски Питу “бб (Комплекс банки)
1000 Скопје
 контакт лице:
 
Гордана Чолакова, телефон 02/3299 537; 02/3299 545

 

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија