Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на отворен повик

Листа на должници бр.03/2020 за долгови доспеани до 30.11.2019 и неплатени до 29.02.2020 година
Тип на отворен повик: Листа на должници Датум на објава: 10.03.2020 

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.03/2020 за долгови доспеани до 30.11.2019 и неплатени до 29.02.2020 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е:

  1. повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност; и
  2. повисок од 300.000 денари за правните лица.

Листата на должници се објавува на веб страницата на Управата за јавни приходи согласно член 9 од Законот за даночна постапка.
Управата за јавни приходи без согласност на даночниот обврзник на својата веб страница може да објави податоци заради исправка на непотполни информации кои се објавени во Листата на должници.

Доколку даночниот обврзник не се согласува со објавените податоци, Ве молиме да се обратите до:

  • надлежната Регионална дирекција на УЈП (види контакт) - за објавените долгови по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход и придонеси од задолжително социјално осигурување;
  • Царинска управа на РСМ - Одделение за наплата на приходи, буџет, гаранции и анализа (тел.02/3293 978 или 02/3293 971) - за објавените долгови по основ на акцизи, царини и ДДВ при увоз.

На Листата на должници бр.03/2020 објавени се 1765 должници - правни лица (помалку за 306 од претходната листа) и 2321 физички лица (помалку за 208 од претходната листа).
Вкупно објавениот нето долг во Листата бр.03/2020 изнесува 8.976.624.312 денари, помалку за 1.218.924.448 денари од претходната листа. Нето-долгот за даноци и придонеси изнесува 8.791.372.146
денари (помалку за 1.218.924.448 денари од претходната листа), додека долгот за царински давачки е 185.252.166 денари (без промени од претходната листа).

Document   08-2010_1_Листа на должници бр.03/2020_10.03.2020  (941 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија