Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Recnik
Преглед на отворен повик

Јавна објава за уредно доставување на известувања по поведените барања за прекршочна постапка
Тип на отворен повик: Јавна објава Датум на објава: 14.10.2022 

Година: 2022
Број: 01
Тип: Јавна објава
Наслов: Јавна објава за уредно доставување на известувања
по поведените барања за прекршочна постапка
Датум на издавање: 14.10.2022 година
Институција: Управа за јавни приходи
Бр.28/784/1 од 10.10.2022 година

Врз основа на член 56 став 5 и член 57 став 4 од Законот за прекршоци („Службен весник на РСМ”, бр.96/19), Управата за јавни приходи – Регионална дирекција Битола, Комисија за прекршоци објавува
 

ЈАВНА ОБЈАВА
за уредно доставување на известувања по поднесеното барање за поведување на прекршочна постапка за правните лица и одговорните лица/физички лица по поведените барања за прекршочна постапка

Се повикуваат правните лица, одговорните лица и физичките лица во рок од осум дена да гo подигнат известувањето по поднесеното барање за поведување на прекршочна постапка по електронски пат со испраќање на е-пошта: Elvin.Ziba@ujp.gov.mk или директно во просториите на Управата за јавни приходи Регионална Дирекција Битола.

Со оваа објава на веб страната на органот http://www.ujp.gov.mk/mk/otvoreni_povici, а по изминувањето на осум дена од денот на објавувањето ќе се смета дека Управата за јавни приходи изврши уредна достава на следните „известувања по барање за поведување на прекршочна постапка” за правни и физички лица:

 Реден број  
Назив / Име на субјект
  Последна адреса на субјектот  Број
на решение /
известување
 Датум
на решение / известување
 Адреса  Град
1 ТЕО ТРАВЕЛ ПЕЦЕ СТОЈЧЕВСКИ ДООЕЛ БИТОЛА ул. ДИМИТРИЈЕ ТУЦОВИЌ бр. 77 Битола  28-23/20-1  20.07.2022
2 СЛАВИЦА СТОЈЧЕВСКА ул. ДИМИТРИЈЕ ТУЦОВИЌ бр. 77 Битола  28-23/20-1  20.07.2022
3 СЛАВИЦА СТОЈЧЕВСКА ул. ДИМИТРИЈЕ ТУЦОВИЌ бр. 77 Битола  28-23/23-1  20.07.2022
4 ДООЕЛ КОЛЕГА ул. НИКОЛА ТЕСЛА бр.10 Битола 28-23/30 01.09.2022
Pdf_16   Јавна објава за уредно доставување на известувања по поведените барања за прекршочна постапка  (60 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија