Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Recnik
Персонален данок на доход - Оданочување на приходи на граѓани
Приходите кои ги остваруваат граѓаните, во земјата и во странство, се оданочуваат со персонален данок на доход. Одделните приходи кои ги остварувате во текот на календарската година, како граѓанин и даночен обврзник имате обврска да ги пријавите во Управата за јавни приходи и да поднесете соодветна аконтативна даночна пријава во законски предвидените рокови, но и Годишна даночна пријава...
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија