Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на законска регулатива
Упатство за користење на електронски сервиси за радиодифузна такса
Име: Упатство за користење на електронски сервиси за радиодифузна такса
Објава: УЈП-ИТ-У.2-04/1 (Веб страница на УЈП)
Важи од: 02.07.2014 

Ова Упатство има за цел да обезбеди јасни насоки за обврзниците на РДТ (правни лица, вршители на дејност, физички лица) за постапката на регистрација и користење на поединечните услуги достапни преку електронските сервиси за РДТ на Управата за јавни приходи.

Pdf_16   Превземи го документот  (597 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија