Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на законска регулатива
Правилник за спроведување за законот за данок на додадена вредност
Име: Правилник за спроведување за законот за данок на додадена вредност
Објава: Службен весник на РМ, број 65/99...и Службен весник на РСМ 111/19, 143/22,18/24 и 19/24
Важи од: 26.01.2024 

Овој правилник дава појаснување по однос на примената на одредбите од Законот за данок на додадена вредност.

Pdf_16   Правилник за спроведување за законот за данок на додадена вредност  (431 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија