Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Recnik
Прекинување на ДДВ регистрација на поединечните лица кои се регистрираат како поврзано лица

Со регистрирањето на поврзаното лице, се врши прекинување на регистрацијата за ДДВ на секое лице во поврзаното лице.

Прекинувањето на регистрацијата за ДДВ се врши со последниот ден од месецот во кој лицата самостојно делувале.

* За извршенатото прекинување на регистрацијата за ДДВ, УЈП на поединечните лица им издава решение за прекинување на регистрацијата за ДДВ со наведување на датумот на прекинување на поединечната регистрација за ДДВ.

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија