Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Уплатни сметки

Начини на уплата на административна такса

1) Преку мобилен телефон со праќање на СМС порака (систем eNAPSYS)
Плаќањето на административна такса може да се врши и преку системот eNAPSYS со праќање на СМС порака на бројот 144 166 со текст „TM Ime Prezime Iznos„. По праќањето на пораката повратно добивате Трансакциски код (кој се состои од 10 бројки). Трансакцискиот код се впишува во поднесокот или треба да го приложите на службеното лице на Управата за јавни приходи кое врши прием на Вашиот поднесок, доколку за истото се плаќа административна такса согласно Законот за административни такси.
2) Со уплатница „Налог за јавни приходи“ (образец ПП50)За преглед на уплатните сметки и приходни шифри за плаќање на јавните приходи (види подолу), изберете ја вашата општина, типот на приходот и типот на јавната давачка која треба да ја уплатите.

Преглед на уплатни сметки

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија