Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
МДБ коефициенти
Преглед на МДБ коефициенти за 2022 година
Месец Процент на пораст на цените на мало Објава на податоците Датум на објава
1 4.60 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 34/2022 16.02.2022 
2 4.70 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 49/2022 08.03.2022 
3 5.40 % Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 88/2022 08.04.2022 
4 6.30 % Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 113/2022 12.05.2022 
5 7.20 % Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 132/2022 09.06.2022 
6 8.20 % Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 155/2022 08.07.2022 
7 9.30 % Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 179/2022 11.08.2022 
8 10.20 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 198/2022 12.09.2022 
9 10.90 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 219/2022 12.10.2022 
10 11.60 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 240/2022 09.11.2022 
11 12.10 % "Службен весник на Република Северна Македонија" бр. 268/2022 13.12.2022 
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија