Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
(IOTA) Интра-европска организација на даночните администрации

Интра-Европската организација на даночни администрации (IOTA) е меѓународна организација која има за цел продлабочување на соработката и размена на искуства помеѓу 44 даночни администрации - членки на IOTA, преку присуство на семинари, работилници и средби на групи по одредени области.

Основната мисија на IOTA е обезбедување на форум за дискусија за практични прашања на даночните администрации, промовирање на соработка помеѓу даночните администрации во европскиот регион и поддршка на нивниот развој во согласност со нивните индивидуални потреби.

Цели:

  • Унапредување и зајакнување на соработката помеѓу IOTA земјите членки;
  • Поддршка на IOTA земјите членки во спроведувањето на своите развојни програми;
  • Идентификување на најдобрите практики;
  • Промовирање на ИОТА како професионална регионална организација на даночните администрации во соработка со други меѓународни и регионални организации.

Управата за јавни приходи од 1997 година е полноправна членка на Интра-европската организација на даночните администрации (IOTA).

Учество во активности во рамки на годишната програма на ИОТА:

  • 2017 година - 17 вработени од УЈП учествуваа на 9 настани (форуми, конференции, регионални состаноци, работилници, ареа групи и сл.) во рамките на Годишната програма на ИОТА.
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија