Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на образец
Мој ДДВ десктоп апликација
Кратко име: Мој ДДВ
Тип на данок: Друго

Поврат на ДДВ-Десктоп апликацијата ќе може да се користи од страна на секој граѓанин кој е регистриран во Управа за јавни приходи (УЈП) во системот е-ПДД (http:// e-pdd.ujp.gov.mk) со цел да врши поврат на ДДВ, поништување на фискални сметки и скенирање на сторни сметки. За да се користи оваа апликација потребно е да имате баркод читач.

Document   Мој ДДВ десктоп апликација  (86 MB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија