Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на образец
Барање за финансиска поддршка на работодавач заради исплата на плати за месеците април, мај и јуни 2020 година
Кратко име: БФП-ИП/1
Тип на данок: Придонеси

Врз основа на Уредба со законска сила за финансиска поддршка на работодавачите погодени од здравствено - економската криза предизвикана од вирусот COVID-19, заради исплата на платите за месеците април, мај и јуни 2020 година, за остварување на правото работодавачот поднесува Барање за финансиска поддршка за исплата на платите до Управата за јавни приходи. Поднесувањето на барањето се врши преку системот е-Даноци http://etax.ujp.gov.mk, а комплетноста на Барањето го потврдува Управата за јавни приходи, во рок од 3 дена од денот на доставувањето на барањето.

Pdf_16   Барање за финансиска поддршка на работодавач заради исплата на плати за месеците април, мај и јуни 2020 година  (98 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија