Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Преглед на образец
Годишен извештај за исплатени приходи при откуп на земјоделски производи од физички лица
Кратко име: ПДД-ГИ/ОЗП
Тип на данок: Персонален данок на доход

Исплатувачот кој води деловни книги и кој врши откуп на земјоделски производи од физички лица кои немаат регистрирана дејност, е должен да достави Годишен извештај за исплатени приходи (образец “ПДД-ГИ/ОЗП“) до Управата за јавни приходи, по електронски пат преку http://etax.ujp.gov.mk на еден од следните начини:

  • преку соодветна форма за внес на податоци во е-Даноци; или
  • со импортирање на претходно подготвени податоци во соодветен .xml формат, предефиниран и поставен на е-Даноци.

Годишниот извештај за периодот од 1 јануари до 31 декември во тековната година, се поднесува најдоцна до 31 јануари наредната година.

Document   Превземи го документот  (230 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија