Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Recnik
Даночни намалувања / ослободувања кај доход од продажба на сопствени земјоделски производи

За доходот од продажба на сопствени земјоделски производи, даночната основа се намалува со одбивање на нормираните трошоци од бруто доходот во висина од 80%..

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија