Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Даночни олеснувања кај доход од закуп и подзакуп

На даночниот обврзник му се признаваат следните даночни олеснувања:

  • 10% од висината на приходот при издавање под закуп на неопремени станбени и деловни простории; или
  • 15% од висината на приходот при издавање под закуп на опремени станбени и деловни простории.
     

 

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија