Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Recnik
Даночни олеснувања кај друг доход

За друг доход (доходот од продажба на корисен цврст отпад) за кои данокот се утврдува по одбивка, даночната основа му се намалува со одбивање на нормираните трошоци од бруто приходот во висина од 50%.

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија