Memorandum_mk
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.

За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

02.12.2023
ДЕМАНТ ОД УЈП ПО ПОВОД ОБЈАВЕН ТЕКСТ ,, БЛОКИРАНИ СМЕТКИ ЌЕ ДОБИЈАТ 8 КОМПАНИИ КОИ НЕ ГО ПЛАТИЛЕ СОЛИДАРНИОТ ДАНОК,,
Управата за јавни приходи ги демантира наводите објавени во веста под наслов ,,БЛОКИРАНИ СМЕТКИ ЌЕ ДОБИЈАТ 8 КОМПАНИИ КОИ НЕ ГО ПЛАТИЛЕ СОЛИДАРНИОТ ДАНОК,, во кој се вели дека помеѓу државните институции кои се блокирани поради неплаќање на солидарен данок е и Фондот за пензиско и инвалидско осигурување...
 
02.12.2023
УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА ДАНОЧНИТЕ РАБОТНИЦИ
Управата за јавни приходи по 26 пат го одбележа Денот на даночните работници „Св. Матеј“, и 76 години од воспоставување на даночен систем...
 
20.11.2023
ДИРЕКТОРКАТА НА УЈП САЊА ЛУКАРЕВСКА УЧЕСТВУВАШЕ НА ДИЈАЛОГ ЗА ДАНОЦИТЕ И ЦЕЛИТЕ ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ ВО 2023 ГОДИНА ВО ЊУЈОРК, САД
На покана на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска учествуваше на „Дијалог за даноците и целите за одржлив развој во 2023 година“ кој се одржа на Универзитетот Колумбија во Њујорк, САД во периодот 14-17 Ноември 2023 година....
 
31.10.2023
ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ГОДИШНА ДАНОЧНА ПРИЈАВА - НАЈВИСОК ДОХОД ВО 2022 ГОДИНА
Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска, на прес конференција на тема „Годишна даночна пријава – највисок доход во 2022 година“ ја информираше јавноста дека Управата за јавни приходи изготви пред пополнета Годишна даночна пријава за 789.761 граѓанин со искажан годишен бруто доход од 413,8 милијарди денари, и 25, 7 милијарди денари пресметан данок на личен доход...
 
25.10.2023
СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ- 04 ПРИЈАВИТЕ ДО 26 ОКТОМВРИ 2023 ГОДИНА
Со оглед на ограничените човечки ресурси кај сметководителите и неработните денови по повод празниците, а со цел одбегнување на отежнато поднесување на даночните пријави преку системот е- Даноци, Управата за јавни приходи ги известува даночните обврзници и сметководителите дека Согласно Законот за даночна постапка рокот за поднесување на ДДВ- 04 пријавите се продолжува за еден работен ден...
 
Страници: 


 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија