Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.

За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

05.10.2023
НОВИНИ ВО ИЗМЕНИТЕ И ДОПОЛНУВАЊЕТО НА ЗАКОНОТ ЗА ДДВ
Во Службен Весник на Република Северна Македонија во број 199/2023 од 25.09.2023 година, објавен е Законот за изменување и дополнување на Законот за данокот на додадена вредност...
 
28.09.2023
ИЗМЕНИТЕ И ДОПОЛНУВАЊАТА НА ЗАКОНОТ ЗА ДАНОКОТ НА ДОБИВКА ОБЈАВЕНИ ВО „СЛУЖБЕН ВЕСНИК НА РСМ”, БРОЈ 199 ОД 25.09.2023 ГОДИНА
Управата за јавни приходи известува дека во „Службен весник на РСМ“, бр.199 од 25.09.2023 година, објавен е Законот за изменување и дополнување на Законот за данокот на добивка...
 
25.09.2023
ЗАКОНОТ ЗА ДАНОК ЗА СОЛИДАРНОСТ ОБЈАВЕН ВО СЛУЖБЕН ВЕСНИК НА РСМ
Управата за јавни приходи известува дека денес 25.09.2023 во Службен весник на РСМ, бр. 199/23, објавен е Законот за данок за солидарност, и во Службен весник на РСМ, бр.200/23 објавен е Правилникот за формата и содржината на образецот на даночниот биланс за оданочување со данок за солидарност и образец „ ДБ-ДС“ составен дел на Правилникот...
 
11.08.2023
ПРЕКУ МЕРКАТА МОЈДДВ КАЈ ГРАЃАНИТЕ ДОСЕГА СЕ ВРАТЕНИ 7, 3 МИЛИЈАРДИ ДЕНАРИ
Управата за јавни приходи известува дека ја изврши исплатата на средствата од МојДДВ, за второто тримесечје од оваа година...
 
25.07.2023
СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ПРИЈАВИТЕ ДО 26 ЈУЛИ
Поради прекин на електрично напојување во зградата каде е сместена Генералната Дирекција на Управата за јавни приходи, отежнато функционираат системите на Управата за јавни приходи...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија