Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.

За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

20.04.2023
СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ПРИЈАВИТЕ
Согласно Законот за даночна постапка, со цел одбегнување на отежнато поднесување на даночни пријави преку системот е-Даноци, и поради повеќето неработни денови во месец април 2023 година, Управата за јавни приходи ги известува даночните обврзници и сметководителите дека се продолжува рокот за поднесување на ДДВ-04 пријавите за 3 (три) работни дена...
 
05.04.2023
АПЕЛ ДО ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ ОТВАРААТ СМС ПОРАКИ КОИ ПОВИКУВААТ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА ПРИЈАВА ОД УЈП
Управата за јавни приходи информира дека кон граѓаните се испраќаат СМС пораки со кои се бара да извршат задолжителна пријава на лажна веб страница https: ujp -gov.mk/potvrda
 
31.03.2023
ПЛАЌАЊЕ НА ДАНОЧНИТЕ ОБВРСКИ ЗА ДЛД И ДД ЗА 2022 ГОДИНА!
Управата за јавни приходи ги повикува сите даночни обврзници во законскиот рок да ги платат годишните даночни обврски за 2022 година...
 
25.03.2023
ДЕЛЕГАЦИЈА НА УЈП ВО БРИСЕЛ НА БИЛАТЕРАЛЕН СКРИНИНГ ЗА ПОГЛАВЈЕ 16 – ОДАНОЧУВАЊЕ
23 и 24 март 2023 година, Брисел - Белгија. Делегација на Управата за јавни приходи предводена од директорката Сања Лукаревска, заедно со претставници на Министерството за финансии и на Царинската Управа, учествувaа на билатералниот скрининг за Поглавје- 16 Оданочување...
 
24.03.2023
АПЛИКАЦИЈАТА МОЈДДВ Е ПРИЛАГОДЕНА НА ПОВИСОКИОТ ЛИМИТ ПО КОРИСНИК
Управата за јавни приходи ги информира корисниците на апликацијата МојДДВ, дека е извршено нејзино прилагодување согласно измените и дополнувањето на Законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност за физички лица објавен во „Службен весник на РСМ“, бр.65/2023 на 23.03.2023 година...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија