Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Сите одговори на едно место! - Нова инфо линија 0800 33 000
05.03.2010

Од денес/5 март 2010, услугите на Управата за јавни приходи се достапни и преку новоотворениот Повикувачки Центар, во рамките на кој ќе функционира телефонската линија 0800 33 000 (Инфо даноци). 
Преку националниот услужен центар, даночните обврзници можат да добијат одговори на општи типови прашања во врска со одделните даноци и постапките на оданочување:

  • Регистрација на даночни обврзници
  • Постапка за пријавување и плаќање на даноци и социјални придонеси
  • Даночно ослободување и олеснувања
  • Рокови и начин на поднесување на даночни пријави
  • Регистрација и користење на системот за електронско поднесување на даночни пријави http://etax.ujp.gov.mk/
  • Пребарување на правни субјекти ...

Центарот не ги решава барањата и прашањата поврзани со специфични и изолирани случаи.

Работното време на даночните оператори е секој ден од 9 до 20 часот, освен недела.
Повиците кон 0800 33 000 се бесплатни.
Заради обезбедување и контрола на квалитетот на услугата, повиците се снимаат 24 часа/7 дена.

За повеќе информации во врска со услугите кои ви ги нуди Повикувачкиот Центар, кликнете тука.

 

Ujp_call_centar_thumb   Ujp_call_centar_1_thumb   Danochen_operator_1_thumb   Danochen_operator_2_thumb  
 
 
 
 
               
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија