Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

08.10.2021
ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ГОДИШНА ДАНОЧНА ПРИЈАВА – НАЈВИСОК ДОХОД ВО 2020 ГОДИНА
На денешната прес конференција за Годишната даночна пријава - највисок доход во 2020, Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска соопшти дека Управата за јавни Приходи за календарската 2020 година изготви и достави пополнета Годишна даночна пријава, за 769794 граѓани.
 
04.10.2021
УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ ДОМАЌИН НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА ДАНОЧНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ОД СЛОВАЧКА
Управата за јавни приходи оваа работна недела ќе биде домаќин на претставници од Словачката даночна администрација како дел од проектот " Поддршка за реформа за управување со јавните финансии во Република Северна Македонија во областа на меѓународното оданочување и локалните даноци"...
 
19.07.2021
КОРИСНИЦИТЕ НА АПЛИКАЦИЈАТА МОЈ ДДВ СО ТРАНСАКЦИСКА СМЕТКА ОД ОХРИДСКА БАНКА ДА ИЗВРШАТ АЖУРИРАЊЕ
Поради статусните промени во Охридска Банка АД Скопје односно нејзино присоединување кон Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје, нејзините корисници добија нови трансакциски сметки. Управата за јавни приходи апелира до граѓаните кои во апликацијата МојДДВ имаат внесено трансакциска сметка од Охридска банка АД Скопје истата да ја заменат со новата трансакциска сметка...
 
01.07.2021
ДВЕ ГОДИНИ ОД ПРОЕКТОТ ВРАЌАЊЕ ПАРИ НАЗАД КАЈ ГРАЃАНИТЕ - МОЈ ДДВ
Враќањето пари назад кај граѓаните е реалност во нашата држава веќе две години, бележиме над 399 илјади корисници на апликацијата Мој ДДВ, и исплатени 2 238 340 844,00 денари, односно 36,3 милиони евра како дел од ДДВ искажано во фискалните сметки. Вака денес директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска ја започна прес конференцијата посветена на Проектот МојДДВ...
 
03.06.2021
АНАЛИЗА ЗА ИСКОРИСТЕНОСТ НА ФИНАНСИСКАТА ПОДДРШКА ЗА МЕСЕЦИТЕ ФЕВРУАРИ И МАРТ 2021 ГОДИНА
На денешната Прес конференција, Директорката на Управата за јавни приходи ја информираше јавноста за искористеноста на мерката - финансиска поддршка за исплата на плати за месеците февруари и март 2021 година како, и за неисплатените плати од страна на компаниите кои ја добиле оваа финансиска поддршка, а истата не ја исплатиле на работниците...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија