Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Календар на настани

Календарот на настани обезбедува преглед и информации за актуелните и идните активности на УЈП.


Јануари, 2018
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Среда, 10.01.2018 - Вторник, 30.01.2018, Дебар, Враништа, Стругово, Кочани, Лозово, с.Банско, Гевгелија, Центар Жупа, Скопје, с.Пчиња, Свети Николе, Корошишта, Кратово, Просениково, Обршани, Могила, Градско, Мороишта, Босилово, Ратево, Чашка, Крива Паланка, Василево, Гостивар,
Обуки - пријавување и оданочување на приходи од продажба на сопствени земјоделски производи
Ги информираме граѓаните дека Управата за јавни приходи од 10 јануари 2018 година отпочнува со реализација на едукативни програми наменети за граѓани на тема: „Пријавување и оданочување на приходи од продажба на сопствени земјоделски производи“. Со обуките кои ќе се спроведуваат во период од еден месец, се предвидени 69 работни средби со граѓаните низ општините низ Републиката. Ги повикуваме сите заинтересирани граѓани да се пријават и да ги посетат обуките. На еднодневното советување, посетителите ќе имаат можност да се стекнат со знаења и практични примери за начинот на пријавување и оданочување на приходи од продажба на сопствени земјоделски производи. За регистрација и учество на обуките, потребно е само да се пријавите на наведеното контакт лице (види прилог Распоред на обуки), најдоцна два (2) дена пред почетокот на обуката. Обуките се без финансиски надоместок! Обуките се спроведуваат на даночните обврзници кои остваруваат приходи од продажба на сопствени земјоделски производи со цел зголемување на свеста и едуцираноста за нивните права и обврски...
 
Вторник, 09.01.2018 - Среда, 31.01.2018, Скопје, Прилеп, Кавадарци, Велес, Пехчево, Свети Николе, Крушево, Куманово, Радовиш, Кичево, Битола, Македонски Брод, Валандово, Ресен, Струмица, Кратово, Струга, Берово, Пробиштип, Охрид, Неготино, Гевгелија, Крива Паланка, Дебар, Штип, Кочани, Тетово
Обуки - Пријавување и оданочување на приходи од имот и имотни права (закупнина)
Ги информираме граѓаните дека Управата за јавни приходи од 9 јануари 2018 година отпочнува со реализација на едукативни програми наменети за граѓани, на тема: „Пријавување и оданочување на приходи остварени од издавање под закуп и подзакуп на движен и недвижен имот“. Со обуките кои ќе се спроведуваат во период од еден месец, се предвидени 39 работни средби со граѓаните од 31 општини низ Републиката. Првите работни средби ќе се реализираат во општините Виница, Скопје и Гевгелија. Ги повикуваме сите заинтересирани граѓани да се пријават и да ги посетат обуките. На еднодневното советување, посетителите ќе имаат можност да се стекнат со знаења и практични примери за начинот на пријавување и оданочување на остварените приходи и даночните поволности. За регистрација и учество на обуките, потребно е само да се пријавите на наведеното контакт лице (види прилог Распоред на обуки), најдоцна два (2) дена пред почетокот на обуката. Обуките се без финансиски надоместок! Обуките се спроведуваат на даночните обврзници кои издавааат под закуп движен и недвижен имот со цел зголемување на свеста и едуцираноста за нивните права и обврски...
 

 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија