Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Размена на искуства „Откривање и превенција на ДДВ измами“
23.09.2011

Преку Инструментот за техничка помош и размена на информации (TAIEX) на Европската комисија, во периодот од 6 до 7 Септември 2011 година во х.Карпош се одржа семинар на тема „Откривање и превенција на ДДВ измамa“ на која даночните инспектори на Управата за јавни приходи имаа можност да ги разменат искуствата и најдобрите практики со експерти од Данска и Белгија.
Во текот на дводневниот семинар на учесниците им беа презентирани искуствата во Европската Унија во делот на внатрешните трансакции и ДДВ измами во градежништвото. Исто така, беа анализирани студии на случаи и се говореше за улогата на Europol и Eurofisc во борбата со ДДВ измамите.

 

Taiex_skopje_06-07   Taiex_skopje_06-07   Taiex_skopje_06-07      
 
 
     
               
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија