Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
TAIEX Работилница „е-Услуги, ДДВ и е-Фактури“
28.03.2014

Скопје - Управата за јавни приходи во соработка со инструментот за техничка помош и размена на информации TAIEX, во периодот од 20 до 21 март 2014 година во Хотел Арка, одржа Работилница на тема „е-Услуги, ДДВ и е-Фактури“.
За време на дводневната работилница, преку презентации и практични примери на експертите од даночната управа на Република Италија, претставниците од Министерството за финансии и Управата за јавни приходи имаа можност да се запознаат со начинот на воведување и имплементација на е-фактурите, со позитивните и негативните ефекти од нивната примена и начинот на спроведување на даночните контроли во земјите членки на ЕУ.

Taiex_rabotilnica_21   Taiex_rabotilnica_21   Taiex_rabotilnica_21      
 
 
     
               
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија