Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Recnik
Директорот Трајковски на регионална конференција во Приштина
03.06.2014

Приштина (30 мај 2014) - Во насока на зголемување на соработката во фискалната, финансиската и економската област, на иницијатива на Министерството за финансии на Косово, се одржа Регионалната конференција на тема „Интензивирање на соработката, надминување на економските предизвици, зголемена регионална економска соработка и заеднички напори против сивата економија".
За време на конференцијата министрите за финансии, директорите на даночните и царински управи од Македонија, Косово, Албанија, Хрватска и Црна Гора имаа можност на одделни панел дискусии да говорат за значење и моделите за регионална соработка со цел намалување на сивата економија, понатаму економските предизвици и можностите за подобрување на условите за бизнисите на земјите од регионот.
 

Regionalna_konferencija_prishtina_30   Regionalna_konferencija_prishtina_30          
 
         
               
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија