Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Крводарителска акција на даночниците „Капка крв, спасува живот“
28.11.2014

Крводарителската акција на даночниците под мотото „Капка крв, спасува живот“ традиционално се организира трета година по ред во пресрет на одбележувањето на Св. Матеј - Денот на даночниците (29 Ноември) и во рамките на програмите за општествена одговорност на Управата за јавни приходи.
120 даночници даруваа крв на 16 пункта низ Македонија, поставени во центрите за дарување крв во: Скопје, Битола, Тетово, Гостивар, Кичево, Охрид, Прилеп, Кавадарци, Велес, Гевгелија, Струмица, Штип, Куманово, Струга, Кочани и еден мобилен пункт за дарување крв во Кратово.
Дарувањето на крв е наша привилегија и надеж дека со еден мал гест на хуманост ќе помогнеме во спасување не нечиј живот...

„Да го чуваме сопственото здравје за да можеме да го подариме на друг“.

Krvodaritelska_akcija2014_1_thumb   Krvodaritelska_akcija_2014_2_thumb          
 
         
               
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија