Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
03.07.2024
ПОЧИТУВАНИ ДДВ ОБВРЗНИЦИ ДАЛИ ЗАПОЧНАВТЕ СО ПОДНЕСУВАЊЕ НА ОБРАЗЕЦОТ ДДВ-04?

УЈП очекува 40 509 пријави за ДДВ до 25 јули.

Ве повикуваме да ги искористите следните бенефити од раното поднесување:

  1. Дознајте порано дали Вашата пријава е примена и обработена без грешки
  2. Навремено испланирајте го Вашиот буџет за исполнување на даночните обврски.
  3. Добијте го порано бараниот ДДВ. Рокот од 30 дена за враќање на ДДВ почнува да тече од денот кога сте го доставиле образецот со искажано барање за враќање.
  4. Избегнете го стресот од пријавување и плаќање на обврската за ДДВ во последен момент.
  5. Спокојно користете го месецот на годишни одмори.

 

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија