Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Recnik
08.12.2007
Затворени 7 салони за убавина во Скопје

Во текот на вчерашниот ден/петок, 07.12.2007/, Управата за јавни приходи – Регионална Дирекција Скопје изврши контрола на финансиското работење на салоните за убавина (козметички и фризерски салони). Контролите беа извршени заедно и координирано со инспектори од Фондот за ПИОМ и Фондот за здравсто.

Од вкупно 19 контролирани салони, кај 7 се констатирани неправилности кои се однесуваат на непочитувањето на Законот за регистрирање на готовински плаќања, односно неиздавање на фискални сметки.

Објектите на даночните обврзници каде се констатирани неправилности ќе бидат затворени 30 дена, а на правните субјекти и управителите изречена им е глоба која се движи од 200 до 1500 евра во денарска противвредност.
 

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија