Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
30.06.2020
ДИРЕКТОРКАТА НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИЈА КОРИСНИК НА МЕРКАТА 14 500

Директорката на Управата за јавни приходи денес ја посети компанијата Нептун.
Со претставниците на оваа компанија Директорката разговараше за предизвиците и последиците од здравствено - економската криза предизвикана од вирусот Covid-19, и како оваа криза се одрази врз нивното работење.

Оваа компанија е една од многуте компании кои ги користат мерките донесени од Владата на Република Северна Македонија а што се реализираат преку Управата за јавни приходи.
Нептун е корисник на правото на финансиска поддршка за исплата на плата за месеците април, мај и јуни за своите 322 вработени.

Финансиската поддршка за исплата на минимална плата им помага на компаниите во време на тешката глобална здравствено - економска криза и ги зачувува работните места.

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија