Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Recnik
19.02.2024
ВИДЕО УПАТСТВО ЗА РЕГИСТРАЦИЈА НА ИНФОРМАЦИСКИОТ СИСТЕМ НА УЈП И ДОДЕЛУВАЊЕ ОВЛАСТУВАЊА

Управата за јавни приходи изврши надградба на системот е-Персонален данок и овозможи најавата на истиот да се одвива преку е-УЈП (https://e-ujp.ujp.gov.mk) . Сите физички и правни лица кои за првпат се регистрираат за цели на оданочување потребно е да се најавуваат преку е-УЈП. Правни лица/СВД без разлика дали станува збор за ново формиран субјект или постоечки корисник на е-Даноци или е-ПДД, доколку за првпат се најавуваат на страната „е-Даночни услуги“, на најавната страна потребно е да се регистрираат како корисник.

Овластувањата, промената или додавањето на токен сертификати кој се користат за потпишување на пресметки се врши преку страницата „е-Даночни услуги“.

Управата за јавни приходи изготви видео кое го објаснува целиот процес на регистрација, доделување овластувања и промена / додавање на токен сертификати.

- Линк за албанска верзијa

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија