Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.

За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

02.10.2007
Инспекторите на УЈП затворија 136 спортски обложувалници
Во рамките на планираните активности во делот на надворешната контрола, од 27 од 29 септември 2007 година на подрачјето на сите регионални дирекции, Управата за јавни приходи спроведе инспекциски контроли по основ на примена на Законот за игри на среќа и забавни игри.
 
26.09.2007
Се воведува бенефицирано ДДВ оданочување за лекови, компјутери ...
Наместо досегашното оданочување со општата даночна стапка од 18%, од 29.09.2007 се воведува бенефицирано оданочување по стапка од 5% за следните добра и услуги ...
 
10.07.2007
Тетово - Затворени ноќните барови Нота и Ориентал - Ас
Врз основа на претходни сознанија и пријави на граѓани на телефонската линија 198, Управата за јавни приходи во координација со Министерството за внатрешни работи, на 06.07.2007 година изврши инспекциски контроли во ноќните барови...
 
25.06.2007
Од 1 јули - Фискализација на зелените пазари
Даночните обврзници кои вршат промет на зелените пазари имаат обврска да користат фискални апарати.
 
14.06.2007
Уверенија за платен данок
За даночни информации кои се однесуваат на платен данок, Управата за јавни приходи ги издава следните уверенија, потврди и други документи ...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија