Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.

За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

04.06.2007
УЈП – Поблиску до даночните обврзници!
Кое е Вашето мислење за УЈП и работењето на даночната администрација?
 
23.05.2007
Билатерална соработка - Работна посета на Управата за даночна и финансиска контрола на Унгарија
Од 23 до 25 мај 2007 година, делегација на Управата за јавни приходи, предводена од Генералниот Директор на УЈП, г-дин Горан Трајковски, ќе престојува во работна посета на Управата за даночна и финансиска контрола на Унгарија. Целта е воспоставување на билатерална соработка и размена на искуства во даночното работење, посебно во делот на надворешната контрола, анализа на ризик и работењето на канцелариите за големи даночни обврзници.
 
21.05.2007
Управата за јавни приходи го контролира работењето на политичките партии
Земајќи предвид дека изминатиот период УЈП ги најави контролите на работењето на политичките партии за време на локалните избори 2005 и парламентарните избори 2006 година, неразбирлива е паничната реакција на Социјал Демократскиот Сојуз, од причина што станува збор за редовна постапка на Управата за јавни приходи.
 
06.05.2007
Мобилните екипи на УЈП затворија 108 објекти, во 33 градови
Во текот на вчерашниот ден, 05.05.2007/сабота, Управата за јавни приходи спроведе засилен инспекциски надзор по основ на примена на Законот за регистрирање готовински плаќања кај даночните обврзници.
 
04.05.2007
Куманово - Затворени 7 угостителски објекти
По претходни сознанија и пријави на граѓани на телефонската линија 198, на на 03.05.2007/среда, 7 мобилни тима на УЈП (15 инспектори) извршија инспекциска контрола на угостителските објекти во Куманово.
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија