Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Recnik
Односи со јавност

22.09.2023
УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ И ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА ВО РАБОТНА ПОСЕТА ВО РЕПУБЛИКА ЕРМЕНИЈА
Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска и Главниот државен ревизор, Максим Ацевски, заедно со вработени од двете институции во периодот од 18 до 20 Септември остварија работна посета во Република Ерменија каде се сретнаа со високи претставници од Народното собрание, Министерството за финансии, Комитетот за државни приходи и Државната ревизија на Република Ерменија. Работната посета беше организирана од страна на УНДП во РСМ. Со Натија Нацвлишвили постојаниот претставник на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во Ерменија се разговараше за институционалната поставеност во ревизијата и јавните приходи, дигитализацијата и начинот на кој преку меѓународна соработка и размена на искуства може да се придонесе кон зајакнување на институциите.
 
11.08.2023
ПРЕКУ МЕРКАТА МОЈДДВ КАЈ ГРАЃАНИТЕ ДОСЕГА СЕ ВРАТЕНИ 7, 3 МИЛИЈАРДИ ДЕНАРИ
Управата за јавни приходи известува дека ја изврши исплатата на средствата од МојДДВ, за второто тримесечје од оваа година...
 
Вторник, 25.07.2023 10:00 - 11:00, Бул. Кузман Јосифовски Питу бр.1, 1000 Скопје (2-ри кат Генерална дирекција УЈП зграда на Комплексот Банки)
ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИУМИ
На ден 25.07.2023 година во 10 часот во просториите на Генералната дирекција на УЈП, (Сала за состаноци - 2 кат), директорката на УЈП, Сања Лукаревска, лиценцираниот помирувач и арбитер во работни спорови м-р Илија Манасиев, и претседателот на синдикалната организација на УЈП „Солидарност“ Васе Неданоски ќе одржат прес конференција по повод завршување на процесот на помирување и новиот Колективен договор на УЈП.
 
25.07.2023
СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ПРИЈАВИТЕ ДО 26 ЈУЛИ
Поради прекин на електрично напојување во зградата каде е сместена Генералната Дирекција на Управата за јавни приходи, отежнато функционираат системите на Управата за јавни приходи...
 
25.07.2023
ПОСТИГНАТ Е ДОГОВОР ПОМЕЃУ УЈП И С.О. СОЛИДАРНОСТ, ВРАБОТЕНИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ПОВИСОКА ЈУЛСКА ПЛАТА
Директорката на УЈП, Сања Лукаревска на денешната прес конференција, заедно со лиценцираниот помирувач и арбитер во работни спорови м-р Илија Манасиев, и претседателот на синдикалната организација на УЈП „Солидарност“ Васе Неданоски ја информираа јавноста дека постапката за склучување на нов Колективен Договор помеѓу репрезентативниот синдикат на УЈП и Управата за јавни- како работодавач која започна пред околу 6 месеци, заврши успешно со потпишување на Колективен договор, со што добиена е и согласност од страна на министерството за финансии...
 
20.07.2023
ПЛАТЕТЕ ГО ВЕДНАШ ДОСПЕАНИОТ ДАНОК ПО ДЛД-ГДП ЗА 2022 ГОДИНА И ИЗБЕГНЕТЕ ПРИСИЛНА НАПЛАТА ОД УЈП!!
Управата за јавни приходи ги повикува сите даночни обврзници кои во законскиот рок не ги платиле даночните обврски по ДЛД-ГДП 2022, ДА ГО ИСПОЛНАТ СВОЈОТ ДАНОЧЕН ДОЛГ...
 
18.07.2023
ПОТПИШАН РАБОТНИОТ ПЛАН СО ТРЕЗОРОТ НА САД ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЈАВНИТЕ ФИНАНСИИ, СУЗБИВАЊЕ НА СИВАТА ЕКОНОМИЈА И КОРУПЦИЈАТА
Директорите на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска, на Царинската управа Стефан Богоев и директорката за приходна политика и администрација при Трезорот на САД, Парвина Шамсиева Коен денеска во присуство на министерот за финансии Фатмир Бесими, го потпишаа Работниот план за Проектот за зајакнување на капацитетите за Управата за јавни приходи и Царинската управа за 2023 – 2024 година...
 
01.07.2023
ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ ПРЕКУ МОЈДДВ КАЈ ГРАЃАНИТЕ СЕ ВРАТЕНИ 107,5 МИЛИОНИ ЕВРА
По повод 4 години МојДДВ, директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска заедно со Министерот за финансии Фатмир Бесими денеска во Клубот на пратеници оддржаа брифинг за новинари...
 
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија